Ελεύθερος Τύπος
LIFESTYLE

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις σταματά την ηθοποιία για να γίνει… μόδιστρος

Με τον σχεδιασμό ρούχων σκέφτεται να ασχοληθεί ο Οσκαρικός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο οποίος ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως αποσύρεται από την ηθοποιία.

Σε δημοσίευμα της New York Post αναφέρεται πως ο ηθοποιός αγάπησε τον κόσμο της μόδας και του σχεδίου κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας «Phantom Thread», η οποία αναμένεται να προβληθεί τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί, πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Τσαρλς Τζέιμς (δηλαδή ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις), του οποίου έχει ανατεθεί να σχεδιάσει δημιουργίες υψηλής ραπτικής για την βασιλική οικογένεια του Λονδίνου στην δεκαετία του ’50.

Η εκπρόσωπό τους είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα την απόσυρση του, χωρίς όμως να αναφέρει τον λόγο.

«Ο Ντάνιελ Ντέι- Λιούις δεν θα δουλεύει πλέον ως ηθοποιός. Είναι εξαιρετικά ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες του και στο κοινό, όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία προσωπική απόφαση και δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο, ούτε ο ίδιος, ούτε οι εκπρόσωποί του, για το θέμα», δήλωσε η Νταρτ.

Όσον αφορά την καριέρα του, 2012 έγινε ο μοναδικός που έχει κερδίσει τρία Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, χάρη στην ερμηνεία του στην ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Είχε κερδίσει το πρώτο το 1989, για την ταινία «Το αριστερό μου πόδι» και το δεύτερο το 2007 για την ταινία «Θα χυθεί αίμα». Διεκδίκησε δύο ακόμη φορές το Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, για τις ταινίες «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» και «Εις το όνομα του πατρός».