ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα ταψιού

Newsroom eleftherostypos.gr

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτική πίτσα ταψιού που υπόσχεται να σας τρελάνει! Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει να την φτιάξετε σήμερα κιόλας…

Υλικά

750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
375 ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
35 γραμμ. ηλιέλαιο
35 γραμμ. γάλα εβαπορέ
15 γραμμ. ζάχαρη
8 γραμμ. αλάτι

Για την σάλτσα πίτσας
1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
400 γραμμ. κονσέρβα με αποφλοιωμένο ντοματάκι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ψήσιμο
8 φέτες μπέικον
10 τμχ μανιτάρια
300 γραμμ. γκούντα τριμμένο
300 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
200 γραμμ. τσενταρ τριμμένο
Φρέσκιες ντομάτες
15 φέτες ζαμπόν

Διαδικασία

Για το ζυμάρι: Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ. Ανακατεύετε με σύρμα χειρός και αφήνετε για 10΄περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι με το το ηλιέλαιο, το εβαπορέ και τέλος το αλάτι, ανακατεύετε με τον γάντζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα. Λαδώνετε καλά το μπολ και βάζετε από πάνω το ζυμάρι, σκεπάζετε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνετε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Αν δεν έχετε ζεστό μέρος, βάλτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς. Σβήστε τον φούρνο, βάλτε μέσα το μπολ και αφήστε για 1 ώρα (με κλειστό φούρνο). Χωρίζετε το ζυμάρι στα δυο. Αλείφετε με ελαιόλαδο τα δυο ταψιά του φούρνου και απλώνετε τις ζύμες στα ταψιά.

Για την σάλτσα πίτσας: Βάζετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Θέλετε να έχετε και κάποια κομμάτια ντομάτας στην σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο ψυγείο, όλο το βράδυ ή για 3 ώρες το λιγότερο. Την σάλτσα της πίτσας δεν την βράζετε, την κρατάτε ωμή.

Για το στήσιμο τις πίτσας: Έχετε απλώσει τα ζυμάρια στα ταψιά, προσθέτετε την σάλτσα, τις φέτες ζαμπόν, τα τυριά που έχετε ανακατέψει και τέλος το μπέικον, τις φέτες ντομάτας και τα μανιτάρια. Ψήνετε στους 180 για 40 λεπτά στον αέρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Φάτε σωστά… ακόμη και με delivery!

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Κάντο όπως οι Ιταλοί – Αδυνατίστε με μακαρονάδες και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Ιταλική πίτσα με ρόκα και προσούτο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Κι όμως! Με αυτή την πίτσα θα δείτε τη ζυγαριά να κατεβαίνει

H συνταγή της ημέρας: Μίνι πιτσάκια της στιγμής

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα με μπέικον και ψητά αυγά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Γρήγορη πίτσα με ελάχιστα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά και ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με τρία τυριά από τον Πέτρο Συρίγο