Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κρεατόσουπα με κριθαράκι από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Σούπερ θρεπτική κρεατόσουπα με κριθαράκι, ιδανική για τις κρύες μέρες που έρχονται! O Πέτρος Συρίγος έχει την τέλεια συνταγή.

Υλικά

1 μοσχαρίσιο κότσι (2 κιλά περίπου) ή ποντίκι 2 κιλά
κόκκαλα μοσχαρίσια (με μεδούλι)
4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
5 καρότα
3 πατάτες
2 ματσάκια σέλινο
1 φύλλο δάφνης
200 γραμμ. χυμό ντομάτα
250 γραμμ. κριθαράκι ψιλό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 4 λίτρα νερό και προσθέτουμε τα κόκκαλα, το κότσι ή το ποντίκι (ολόκληρο, όχι κομμάτια) και βάζουμε να βράσουν. Προσοχή να μην κοχλάζει. Καθ’ όλη τη διάρκεια ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Μετά απο μιάμιση ώρα προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα λαχανικά (ντομάτες κομμένες στα 4, δυο κρεμμύδια κομμένα στα 4, τρία καρότα σε κομμάτια, και τα κοτσάνια απ’ το σέλινο). Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τα κόκκαλα και τα πετάμε (δεν τα χρειαζόμαστε άλλο, πήραμε την γεύση που θέλαμε). Αφαιρούμε και το κρέας, βάζοντας το σε ένα πιάτο ολόκληρο όπως είναι. Βάζουμε δυο καρότα κομμένα σε κύβους, τα φύλλα από το σέλινο ψιλοκομμένα, την πατάτα σε κύβους και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε κομμάτια και το κριθαράκι. Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη και κλείνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και ξύνουμε απο πάνω λίγο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο αν θέλουμε.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη ψαρόσουπα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά σούπα

Η συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαράκι με κριθαράκι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πρόεδρος Ν. Κορέας: Ας απαγορευτεί η κατανάλωση κρέατος των σκύλων

Μαρίνα Μπενέκου

Η συνταγή της ημέρας: Χουνκιάρ μπεγιεντί ή αλλιώς κρέας με πουρέ μελιτζάνας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι

Τσικνοπέμπτη: Πώς να ψήσετε τέλεια τα κρέατά σας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το κρέας, άλλοτε και τώρα

Kon

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο… σκέτο γλύκισμα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου