Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας από τον Πέτρο Συρίγο: Τορτελίνια με μπέικον και κρέμα γάλακτος

Newsroom eleftherostypos.gr

Μερίδες: 3

Βαθμός: 1

Χρόνος: 25’

Υλικά

1 πακέτο τορτελίνια (500 γραμμ.)

150 γραμμ. μπέικον

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1 κονσέρβα αποφλοιωμένη ντομάτα

1 καυτερή πιπεριά

150 ml κρέμα γάλακτος

150 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό

Διαδικασία

Κόβετε το μπέικον σε μικρούς κύβους. Βράζετε τα τορτελίνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατόνερο. Ανοίγετε την κονσέρβα και παίρνετε τις ντομάτες από μέσα και τις σπάτε με το χέρι σε ένα μπολ.

Τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το μπέικον που το έχετε κόψει σε κύβους με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτετε μπόλικη παρμεζάνα (κρατήστε και για από πάνω) και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω για να δώσει ωραίο άρωμα.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Τορτελίνια με μπέικον και κρέμα γάλακτος