Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερή σιροπιαστή σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ

Newsroom eleftherostypos.gr

Ζουμερή, θεϊκή και σιροπιαστή σοκολάτόπιτα που λιώνει στο στόμα! Ετοιμάσου να ερωτευτείς ξανά με την πιο σοκολατένια εκδοχή της σοκολατόπιτας. Είναι χωρίς μίξερ, εύκολη, νόστιμη και κυρίως χωρίς μίξερ…

Υλικά

300 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
350 γραμμ. ζάχαρη
6 αυγά
260 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
200 ml γάλα
1 βανίλια σκόνη

Για το σιρόπι της σοκολατόπιτας

600 γραμμ. ζάχαρη
400 νερό ζεστό
100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
200 ml νερό

Για το σοκολατένιο γλάσο

250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. βούτυρο φρέσκο

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε τα 600 γραμμ. ζάχαρη και τα 400 ml νερό να βράσει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο με τα 200 ml νερό προσθέτοντας σε δόσεις το νερό και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί και να γίνει πάστα. Όταν ζεσταθεί το σιρόπι μας, προσθέτουμε και το διαλυμένο κακάο το ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Για το κέικ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει. Αν όμως δεν έχεις μίξερ ή δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις κάνε όλα τα βήματα προσθέτοντας τα υλικά ένα ένα σε μπολ και χτύπησε τα με το χέρι.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το βούτυρο, η ζάχαρη & τα αυγά και αφού έχουμε κοκκινήσει το κακάο, το μπέικιν & τη βανίλια, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε συνεχώς και μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και αυτό σιγά σιγά.

Μόλις ενωθούν προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ. Χτυπάμε για αλλά 2 λεπτά να γίνουν μια ενιαία ρευστή ζύμη Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα τετράγωνο ταψάκι (35Χ25) που το έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο (πρέπει να βγαίνει στεγνό). Κόβουμε το ζεστό κέικ σε 12 ορθογώνια κομμάτια και τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν βάλουμε το γλάσο από πάνω.

Για το γλάσο σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (δεν πρέπει να βράσει). Περιχύνουμε τη κουβερτούρα με την ζεστή κρεμά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να λιώσει η σοκολάτα.

Τέλος προσθέτουμε και το κρύο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά.  Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το σερβίρουμε με συνοδεία ένα παγωτό κρεμά η βανίλια, γαρνίρουμε με φουντούκια ψιλοκομμένα.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα με γκανάς σοκολάτας

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα με 5 υλικά από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα έτοιμη σε 15 λεπτά