Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα στον φούρνο

Newsroom eleftherostypos.gr

Λαζάνια με σπανάκι στον φούρνο από τον Πέτρο Συρίγο! Ετοιμάσου να απογειώσεις το μεσημεριανό σου με την πιο λαχταριστή συνταγή για λαζάνια με σπανάκι με πλούσια γεύση τυριών.

Υλικά

650 γραμμ. ρικότα
2 κιλά φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
60 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
1/2 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
150 γραμμ. παρμεζάνα
2 μεγάλα αυγά
Αλάτι και πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρέψτε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί, 3 έως 5 λεπτά. Στραγγίστε καλά σε ένα σουρωτήρι και ψιλοκόψτε. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διαφανές, 5 έως 8 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για 1 ή 2 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σπανάκι σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέστε τη ρικότα, την παρμεζάνα , τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά.

Συναρμολογούμε τα λαζάνια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Χρησιμοποιούμε ένα σκεύος 25χ35 εκ. Απλώστε 1/2 φλιτζάνι μπεσαμέλ σε μια αραιή στρώση στον πάτο του ταψιού. Καλύψτε τη σάλτσα με μια στρώση από ξέρα λαζάνια. Με μια σπάτουλα, απλώστε το ένα τρίτο της γέμισης σπανάκι και ρικότα πάνω από την πρώτη στρώση με τα λαζάνια.

Στη συνέχεια, απλώστε το ένα τρίτο της υπόλοιπης μπεσαμέλ. Πασπαλίστε 1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα από πάνω. Προσθέστε παλι λαζάνια, επαναλάβετε τα στρώματα, όπως περιγράφεται παραπάνω, χρησιμοποιώντας όλη τη γέμιση και τελειώνοντας με τη μπεσαμέλ και τη παρμεζανα, για να φτιάξετε συνολικά τρία στρώματα.

Βάλτε την κορυφή με τους κύβους βουτύρου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190. Έπειτα, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά για να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Το σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σπανάκι και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κιμά και μείγμα τυριών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ποιες τροφές μας προφυλάσσουν από ιούς και μικρόβια

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ρόκα & σπανάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και μοτσαρέλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ο υπερπολύτιμος Σίδηρος

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με λίγες θερμίδες και χαμηλούς υδατάνθρακες

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα