Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κουρκουμπίνια φούρνου από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Κουρκουμπίνια φούρνου! Αναρωτιέσαι τι είναι τα κουρκουμπίνια; Σου έχω την απάντηση σε μια πρόταση, είναι οι πιο τραγανές, γλυκές και σιροπιαστές μπουκίτσες που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό με απίστευτη γεύση και πολλά αρώματα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γραμμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

Για το σιρόπι
Ένα ξυλάκι κανέλα
500 γραμμ. ζάχαρη
250 ml νερό
1 βανίλια
Ένα ξυλάκι κανέλα
Μια φλούδα από λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά.

Όταν πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά, το βγάζουμε και προσθέτουμε τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα. Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας, πασπαλίζουμε με ένα πινέλο λιωμένο βούτυρο.

Βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, πασπαλίζουμε πάλι βούτυρο. Τυλίγουμε σε ρολάκι όχι πολύ σφιχτό.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε όλα μέσα.
Αλείφουμε με βούτυρο από πάνω. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, πρέπει να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να κόβουμε σε κομματάκια.

Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1.15 ή έως ότου πάρει χρώμα. Με το που το βγάζουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ινδοκάρυδο σιροπιαστό και αφράτο (ραβανί)

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκή καρυδόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ινδοκάρυδο σιροπιαστό & αφράτο

Η συνταγή της ημέρας: Σιροπιαστά ροξάκια της μαμάς

Η συνταγή της ημέρας: Κανταϊφάκια γεμιστά με ξηρούς καρπούς

Η συνταγή της ημέρας: Εκμέκ κανταΐφι σιροπιαστό και με φιστίκι

H συνταγή της ημέρας: Εύκολο ραβανί από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου