Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαράκι με κριθαράκι

συνταγή

Newsroom eleftherostypos.gr

Συνταγή: Νόστιμο μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι από τον Πέτρο Συρίγο, που είναι αυτό που πρέπει για σήμερα !

Υλικά

2 κιλά χτένι μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ
250 ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
400 γραμμ. ντομάτα κον κασέ
4-5 μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 κύβο λαχανικών
500 γραμμ. κριθαράκι
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία για τη συνταγή

Κόβετε το μοσχάρι σε μερίδες. Σοτάρετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα κομμάτια κρέατος, βάζοντας 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές και αφαιρείτε το κρέας απ’ την κατσαρόλα.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σε κομμάτια τα καρότα και το σέλερυ. Προσθέτετε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, συνεχίζετε προσθέτοντας το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερυ.

Ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε τα μπαχαρικά και τον πελτέ και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες και τον κύβο λαχανικών.

Συμπληρώνετε υγρά βάζοντας 2 λίτρα νερό περίπου και σκεπάζετε με καπάκι. Με το που κοχλάσει το φαγητό, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και βράζετε για περίπου 2,5 ώρες.

Για το κριθαράκι: Σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο καυτό, αλατισμένο νερό βάζετε το κριθαράκι για 5 λεπτά. Σουρώνετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο. Το βάζετε σε ενα ταψί-πυρέξ και βάζετε και το μοσχαράκι με τα υγρά της κατσαρόλας. Το τοποθετείτε στον φούρνο μέχρι να πιεί τα υγρά του.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακάτικο τραπέζι: Σιροπιαστή σοκολατόπιτα από τον Πέτρο Συρίγο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει: Κυριακάτικο τραπέζι με μοσχαρίσιο ρολό, γεμιστό με τυριά, στον φούρνο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Κρεατόσουπα με κριθαράκι από τον Πέτρο Συρίγο

Κυριακάτικο τραπέζι: Καρμπονάρα-ποίημα από τον Μιχάλη Μαργαρίτη

Η συνταγή της ημέρας: Η καλύτερη σκεπαστή από τορτίγια με μοσχαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο… σκέτο γλύκισμα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου