Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κολοκύθι από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Βαρεθήκατε τις κλασικές πίτσες και αναζητάτε νέες ιδέες; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη πρόταση: πίτσα με κολοκύθι και μοτσαρέλα που θα λατρέψετε.

Υλικά

380 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml νερό
9 γραμμ. ξερή μαγιά
20 γραμμ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα
1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
400 γραμμ. κονσέρβα με αποφλοιωμένο ντοματάκι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επίστρωση της πίτσας
250 γραμμ. μοτσαρέλα
Σάλτσα ντομάτας
1 μικρό κολοκυθάκι
1 πιπεριά
3 τεμάχια λιαστή ντομάτα

Διαδικασία

Για το ζυμάρι: Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύετε με σύρμα χειρός. Αφήνετε για 10’, περίπου, να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα. Οταν αφρίσει λίγο, τότε θα είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το ηλιέλαιο και το αλάτι. Ανακατεύετε με τον γάντζο στο μίξερ ή, αλλιώς, στο χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα. Λαδώνετε καλά το μπολ και βάζετε από πάνω το ζυμάρι. Σκεπάζετε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνετε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Αν δεν έχετε ζεστό μέρος, βάλτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς. Σβήστε τον φούρνο, βάλτε μέσα το μπολ και αφήστε για 1 ώρα (με κλειστό φούρνο). Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και τα ανοίγετε με έναν πλάστη.

Για τη σάλτσα πίτσας: Βάζετε σε ένα μπολ ελαιόλαδο, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και πελτέ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Θέλετε να έχετε και κάποια κομμάτια ντομάτας στη σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο ψυγείο όλο το βράδυ ή για 3 ώρες το λιγότερo. Τη σάλτσα της πίτσας δεν τη βράζετε, την κρατάτε ωμή.

Για τις πίτσες: Ανοίγετε τα ζυμάρια, τοποθετείτε πάνω τη σάλτσα, το τυρί και από πάνω τα υλικά της αρεσκείας σας: κολοκύθι, ψιλοκομμένη πιπεριά ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Ψήνετε στους 220 βαθμούς για 10-12 λεπτά στο πάνω-κάτω ή στον αέρα.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτσα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτα με κολοκύθι χωρίς φύλλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτσα στρόμπολι με αλλαντικά και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά από τον Κυριάκο Μελά

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη πίτσα με ελιές του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθοτηγανίτες από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα ταψιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Φάτε σωστά… ακόμη και με delivery!

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Κάντο όπως οι Ιταλοί – Αδυνατίστε με μακαρονάδες και τυριά