Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές και φέτα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η συνταγή για τα ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές, φέτα και ρίγανη είναι το πιο νόστιμο πιάτο που μπορείς να φτιάξεις για το τραπέζι σου και ο Πέτρος Συρίγος υπόσχεται ότι θα ξετρελαθούν όλοι!

Υλικά

300 γραμμ. ριγκατόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
20 ντοματίνια (βελανίδια)
200 ml χυμό τομάτας
15 ελιές Καλαμών
2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
Τρίχρωμες πιπεριές (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
200 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό

Διαδικασία

Βράζουμε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ότι μας λέει η συσκευασία.
Σουρώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Εν τω μεταξύ όσο βράζουν τα ζυμαρικά σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας από το νερό που βράζουν τα ριγκατόνι.

Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, προσθέτουμε πιπεριές σε κομμάτια. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα βρασμένα ριγκατόνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές, κόβουμε σε φιλετάκια και προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε την μισή ποσότητα θρυμματισμένης φέτας, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίγανη και την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα από πάνω.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με μελιτζάνα και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τι συμβαίνει με τη νοθεία στη φέτα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά

Η συνταγή της ημέρας: Πέννες με ντομάτα & φέτα – Ό,τι πιο νόστιμο και καλοκαιρινό έχετε φάει

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά στο φούρνο με φέτα και ντομάτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με μανούρι και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές – Φέτα σαγανάκι

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά