Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Newsroom eleftherostypos.gr

Αφράτα μπιφτέκια με την πιο κλασική συνταγή και όλα τα μυστικά και τις οδηγίες για να κάνεις τα λαχταριστά, αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια σαν της ταβέρνας. Η συγκεκριμένη συνταγή θα ξεπεράσει ακόμα και τα μπιφτέκια της γιαγιάς και την υπογράφει ο Πέτρος Συρίγος…

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 τριμμένη ντομάτα
1 αυγό
4 φέτες ψωμί του τόστ ή μπαγιάτικο πολυτελείας
50 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Φέτες ντομάτας για γαρνιτούρα

Για τις πατάτες
1 ½ κιλό πατάτες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 χυμό λεμόνι
Θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι
1 κύβο κότας
500 ml νερό
Σκόρδο, κρεμμύδι (σκόνη) προαιρετικά
Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για να πετύχουμε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες πρέπει να ξεκινήσουμε τις πατάτες γιατί θέλουν περισσότερο χρόνο.

Για τις πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα υγρά από το μπολ, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά. Όσο ψήνονται οι πατάτες, πάμε να φτιάξουμε τα μπιφτέκια μας.

Για τα μπιφτέκια: Σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και αφαιρούμε από τη φωτιά όταν μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε. Το ψωμί του τόστ το μουλιάζουμε στο γάλα και μετά το στύβουμε για να το βάλουμε στον κιμά. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα (το λιγότερο) και στη συνέχεια πλάθουμε σε μπιφτέκια. Όταν τα έχουμε όλα έτοιμα, ανοίγουμε τον φούρνο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες. Βάζουμε στο καθένα μια φέτα ντομάτα και ένα κομμάτι τυρί φέτα. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 190 βαθμούς.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς πατάτας με στήθος κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ πατάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Τηγανητές πατάτες: Δείτε πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο υγιεινές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με πατάτες και μπέικον

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι στο φούρνο του Πέτρου Συρίγου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένες πατάτες από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου