Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος ξεκινά γλυκά την εβδομάδα, φτιάχνοντας γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη.

Υλικά

Για τη βάση
1½ πακέτο μπισκότα
80 ml ζεστό γάλα

Για το γιαούρτι
100 γραμμ. ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml παγωμένο νερό
1 κιλό γιαούρτι
20 φράουλες
4 φέτες ανανά

Για το ζελέ
100 γραμμ. ζελέ φράουλα
200 ml ζεστό νερό
200 ml κρύο νερό

Διαδικασία

Βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα σε ζεστό γάλα και τα στρώνετε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×35 εκ. Βάζετε δύο στρώσεις μπισκότα.

Για το γιαούρτι: Σε ένα μπολ βάζετε τα 100 γραμμ. σκόνη ζελέ και ανακατεύετε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτετε το κρύο νερό και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι και ρίχνετε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύετε με σύρμα χειρός.

Οταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο ανανά. Στη συνέχεια κόβετε φέτες φράουλας και τις βάζετε από πάνω, ώστε να μην κάνει πέτσα το γιαούρτι. Βάζετε το μίγμα πάνω στα μπισκότα και βάζετε στο ψυγείο για 1½ ώρα, περίπου, μέχρι να παγώσει.

Για το ζελέ: Βάζετε τα 100 γραμμ. ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτετε το ζεστό νερό και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρύο νερό. Βάζετε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με τρεις σοκολάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σορμπέ φράουλας από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό και πανεύκολο λικέρ φράουλας

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τα μπισκότα έχουν θέση στη δίαιτα μας – Πώς και πόσα πρέπει να καταναλώνουμε

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με 4 υλικά

Με μόνο τέσσερα υλικά φτιάξτε αυτό το απίθανο γλυκό ψυγείου

H συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα φράουλας από τον Πέτρο Συρίγο