Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκά μπισκότα με καρύδα και σοκολάτα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Κυριάκος Μελάς, που τη φετινή σεζόν θα βρίσκεται στο πρωινό του OPEN, φτιάχνει θεϊκά μπισκότα με καρύδα και σοκολάτα για να ξεκινήσει μοναδικά η μέρα μας!

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 4 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
  • 1 βανιλίνη
  • ½ κουταλιά της σούπας baking powder
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για το πανάρισμα

  • 1 ασπράδι αυγού
  • Καρύδα τριμμένη

Για την γκανάζ

  • 125 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα υγείας
  • 60 ml γάλα

Διαδικασία

Αναμείξτε σε ένα μπολ το βούτυρο με την άχνη και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να να ομογενοποιηθούν και να μαλακώσει το βούτυρο. Στην συνέχεια, προσθέστε το αυγό, τη βανιλίνη και στη την τριμμένη καρύδα ,ανακατέψτε καλά και τέλος προσθέστε το αλεύρι μαζί με το baking powder.

Μόλις έχετε ένα μαλακό,εύπλαστο μείγμα ,πλάστε στρόγγυλα μπαλάκια , βουτήξτε τα πρώτα στο ασπράδι αυγού και μετά στην καρύδα. Τέλος κάντε με το δάχτυλό σας ένα βαθούλωμα στο κέντρο του μπισκότου, ψήστε στους 200΄για 8’-10′ , μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα και ρίξτε την σοκολάτα,ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει Βάλτε την γκανάζ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε με αυτή τις τρύπες των μπισκότων .

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο τιραμισού από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια σοκολάτας με μπισκότα

Η συνταγή της ημέρας: Τιραμισού με σταγόνες σοκολάτας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με τρεις σοκολάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορο παγωτό σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Σπάμε – και φέτος – σοκολατένια αυγά, χωρίς φόβο για αύξηση του σακχάρου

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα μωσαϊκό με διπλή σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας