Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά

Newsroom eleftherostypos.gr

O Τάσος Αντωνίου κρατά το καλοκαίρι στην καθημερινότητά μας, φτιάχνοντας την πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά!

Υλικά

20 κυδώνια
1 συσκευασία σπαγκέτι 500 γραμμ.
4 φέτες ψωμί πολύσπορο χωρίς την κόρα
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε τα κυδώνια σε μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και τα αφήνετε για 1 ώρα. Στο μεταξύ, στο μούλτι βάζετε τις φέτες ψωμί, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.

Ξεπλένετε τα κυδώνια πολύ καλά. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα και το μπούκοβο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και λίγο πριν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε προσεκτικά τα κυδώνια. Καλύπτετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε τα κυδώνια να αχνίσουν για 5-7 λεπτά. Οσα δεν ανοίξουν τα απορρίπτετε.

Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια al dente. Προσθέτετε στα κυδώνια 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές και φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με μελιτζάνα και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ψάρια και θαλασσινά: Το Α και το Ω (3) για απώλεια βάρους

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πέννες με ντομάτα & φέτα – Ό,τι πιο νόστιμο και καλοκαιρινό έχετε φάει

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με μανούρι και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά με μυρωδικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά