Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σπανάκι και σάλτσα

Newsroom eleftherostypos.gr

Θρεπτικός και νόστιμος, ο σολομός είναι από τα αγαπημένα υλικά όσων προσέχουν τη διατροφή τους. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, μάλιστα, τον αποθεώνει μαγειρεύοντάς τον με σπανάκι και σάλτσα.

Υλικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι τεμαχισμένο
  • 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 150 γραμμ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες (προαιρετικά)
  • 1 ¾ φλιτζ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
  • 3 φλιτζ. baby σπανάκι
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρεύουμε το σολομό για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τους χυμούς του σολομού που έχουν απομείνει σε αυτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε.

Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί ελαφρά. Βάζουμε στο τηγάνι τις λιαστές ντομάτες και τις μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά να απελευθερώσουν τις γεύσεις τους.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.

Ρίχνουμε στη σάλτσα τα φύλλα σπανάκι και μόλις μαραθούν προσθέτουμε την παρμεζάνα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί. Επιστρέφουμε το σολομό στο τηγάνι, με ένα κουτάλι περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα στον φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τι είναι η τσιμιτσούρι και πως θα τη φτιάξεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σμυρναίικοι κεφτέδες με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS: Κοπάδι σολομών σχεδόν ψήθηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Η συνταγή της ημέρας: Ψητό κοτόπουλο με κρέμα βαλσάμικου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Σολομός με φακές και ρύζι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με bucatini και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ποιες τροφές μας προφυλάσσουν από ιούς και μικρόβια

Leonidas Kallidonis