Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και ντρέσινγκ

Newsroom eleftherostypos.gr

Με την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού να είναι γεγονός, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σερβίρει δροσερή σαλάτα με γαρίδες και ντρέσινγκ.

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 10-15 γαρίδες, καθαρισμένες με την ουρά
  • 200 γραμμ. φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
  • 1 αγγούρι, κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες χωρίς σπόρια
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4-5 φύλλα βασιλικού
  • 1 λεμόνι, ξύσμα

Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • ½ κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
  • 3-4 κλαράκια δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο με μέλι
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα: Απλώνουμε τις γαρίδες στο ταψί με τη μαρινάδα, καλύπτουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα με τα κλαράκια δεντρολίβανου, σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε τις γαρίδες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε ένα λαδωμένο σχαροτηγάνο, ψήνουμε σε αυτό τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα χοντροκομμένα μαρούλια. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες των αγγουριών, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τις γαρίδες.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο με μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κατεψυγμένων γαρίδων – «Μη ασφαλές προϊόν»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με γαρίδες του Τάσου Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερή σαλάτα με καρπούζι από τον Γιώργο Τσούλη

Η συνταγή της ημέρας: Φαρφάλες με τόνο και μυρωδικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαρότο με γαρίδες από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα οσπρίων με μυρωδικά

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη και εύκολη πατατοσαλάτα της στιγμής

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα οσπρίων για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ρόκα & σπανάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου