Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με γαρίδες του Τάσου Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Εύκολο γιουβέτσι με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό και αρωματικό γιουβέτσι με υπέροχη σάλτσα ντομάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι… Ιδανικό για τη νηστεία, συνοδεύεται υπέροχα με δροσερό λευκό κρασί.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γραμμ. μέτριο κριθαράκι
600 ml ζωμός λαχανικών
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
200 γραμμ. γαρίδες αποφλοιωμένες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ίσα να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά.

Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν δέσουν τα υλικά, προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το κριθαράκι με γαρίδες ζεστό. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κατεψυγμένων γαρίδων – «Μη ασφαλές προϊόν»

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και ντρέσινγκ

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαρότο με γαρίδες από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με κατσικάκι γάλακτος και μυζήθρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Γιουβέτσι με ψάρι – Νόστιμο, με λίγες θερμίδες και αντιοξειδοτικό

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια στο φούρνο με γαρίδες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβετσάκι με αρνί

admin

Εμπόδιο οι… κόκκινες γαρίδες στην οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας

Evanthia Karra

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με ζυμαρικά και γαρίδες