Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ πατάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Σουφλέ πατάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα εύκολο σουφλέ με πατάτες και τυριά, γευστικό και πλούσιο, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

8 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
5 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά + 2 ασπράδια αυγών επιπλέον
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις. Bράζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με αρκετό νερό για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.

Τις στραγγίζουμε καλά και τις επαναφέρουμε στη ζεστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε ελάχιστο μοσχοκάρυδο, τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε ζωηρά.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός στην πιο δυνατή ταχύτητα, για περίπου 10 λεπτά. Όταν γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, δηλαδή άσπρη αέρινη κρέμα που στέκεται, είναι έτοιμα. Ρίχνουμε 3 κ.σ. μαρέγκα στο κρύο μείγμα πατάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ακόμα λίγη μαρέγκα και ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, από κάτω προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.

Βουτυρώνουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ και τα γεμίζουμε με το μείγμα πατάτας. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η επιφάνεια. Προαιρετικά, μπορούμε να “ντύσουμε” περιμετρικά το εσωτερικό κάθε σκεύους με λαδόκολλα ώστε να σχηματίσουμε ένα ψηλό τείχος που θα προστατεύσει το σουφλέ να φουσκώσει ομοιόμορφα κατά το ψήσιμο.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο ρολό, γεμιστό με τυριά, στον φούρνο

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς πατάτας με στήθος κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τηγανητές πατάτες: Δείτε πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο υγιεινές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με πατάτες και μπέικον

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι στο φούρνο του Πέτρου Συρίγου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με κοτόπουλο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου