Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά με μυρωδικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Καλοκαίρι χωρίς θαλασσινά γίνεται; Δεν γίνεται! Τα αχνιστά μύδια αποτελούν ένα από τα πιο διάσημα πιάτα για τους λάτρεις των θαλασσινών! Ένα γρήγορο πιάτο, που μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό και νόστιμο συνοδευτικό.

Υλικά

1 κρεμμύδι ή 2 εσαλότ
200ml λευκό κρασί
1 μπουκέ γαρνί (2 κλωναράκια θυμάρι, 5 κλωναράκια μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους)
60 γραμμ. βούτυρο
2 κιλά μύδια καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Άνηθος, μάραθος (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βάζουμε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200ml κρασί και το μπουκέ γαρνί για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια σκεπάζετε και αφήνουμε για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το ζουμί που έχουν βγάλει τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει.

Σερβίρουμε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζουμί τους.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά

Συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ψάρια και θαλασσινά: Το Α και το Ω (3) για απώλεια βάρους

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Ψαράκια και θαλασσινά»: Στον παράδεισο των καλοκαιρινών γεύσεων

Brexit: Διαμαρτυρία εξαγωγέων θαλασσινών – Φορτηγά κατέκλυσαν τη Ντάουνινγκ Στριτ [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρίξτε τη χοληστερόλη χωρίς φάρμακα

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο