Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια του Πέτρου Συρίγου

Newsroom eleftherostypos.gr

Απίθανα γευστικά κεφτεδάκια και φανταστική σάλτσα γιαουρτιού! Το άρωμα των μυρωδικών από τα κεφτεδάκια θα σας φέρει αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία και θα σας ξετρελάνει. Ο Πέτρος Συρίγος σας υπόσχεται την τέλεια συνταγή…

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια
1 αυγό
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Αλάτι & πιπέρι
250 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλιά της σούπας κύμινο (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Δυόσμος
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας περάσει τον κιμά δυο φορές από τη μηχανή. Τρίβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι, τις ντομάτες στον τρίφτη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αυγό, το τριμμένο σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Βάζουμε στο μούλτι το μπαγιάτικο ψωμί και το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Αυτό βοηθάει γιατί θα δέσει ωραία ο κιμάς και θα τραβήξει όλα τα αρώματα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βάζουμε σε χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια φούρνου σε αρωματική σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινά κεφτεδάκια φουρνιστά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα και ρύζι

Η συνταγή της ημέρας: Πιτσάκια με κεφτεδάκια και μοτσαρέλα