Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Η καλύτερη σκεπαστή από τορτίγια με μοσχαράκι

Newsroom eleftherostypos.gr

Η καλύτερη σκεπαστή από τορτίγια με υπέροχο λαχταριστό μοσχάρι, πολύχρωμες πιπεριές και δύο είδη τυριών για μια πλούσια γεύση! Η καλύτερη συνταγή για το Σαββατοκύριακο από τον Πέτρο Συρίγο.

Υλικά

8 τορτίγιες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
400 γραμμ. μοσχαρίσιο κόντρα κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 ml ελαιόλαδο
20 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
120 γραμμ. τυρί Cheddar τριμμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο

Διαδικασία

Κόψουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το μοσχάρι που έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά ,ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα μαντεμένιο τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο ή σε ένα ταψάκι 28 εκ τορτιγιες γύρω γύρω και προς το κέντρο, θέλουμε να εξέχουν από το ταψί ώστε να τις διπλώσουμε μετά.

Βάζουμε και μια τορτίγια στη μέση του ταψιού, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μοτσαρέλα και μισή ποσότητα τσενταρ, στη συνέχεια βάζουμε και το μείγμα με πιπεριές και μοσχάρι και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τυριά και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο. Βάζουμε μια τορτίγια στη μέση και Κλείνουμε τις υπόλοιπες τορτίγιες.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αναποδογυρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με κρεμμυδάκι φρέσκο, κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ντομάτα ψιλοκομμένη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο… σκέτο γλύκισμα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Σπιτική σκεπαστή με γύρο κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Noodles με μοσχάρι και ανάμεικτα λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο νουά με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κρεατόσουπα από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαράκι με κριθαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πολίτικο ρύζι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου