Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με πατάτες και μπέικον

Newsroom eleftherostypos.gr

Το πιο εύκολο μεσημεριανό γευμά για όλους τους Έλληνες είναι τα αυγά με πατάτες. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος τα απογειώνει με μπέικον και εσείς δεν έχετε παρά να τα φτιάξετε σήμερα κιόλας.

Υλικά

  • 900 γραμμ. πατάτες, σε κύβους
  • 230 γραμμ. μπέικον
  • 1 πράσινη, πιπεριά, κομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 φλιτζ. μανιτάρια, κομμένα
  • 3 φλιτζ. γραβιέρα, ψιλοτριμμένη
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 8 αυγά

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε ώστε να μη δυαλύονται. Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και γυρίζουμε μέχρι λιώσει το τυρί. Σπάμε τα αυγά στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μοιράζουμε τις πατάτες σε 4 πιάτα και σερβίρουμε με 2 τηγανητά αβγά ανά μερίδα.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο ρολό, γεμιστό με τυριά, στον φούρνο

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς πατάτας με στήθος κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος καγιανάς έτοιμος σε λίγα λεπτά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

4 ιδέες για πρωινό που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ξενοδοχείο

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά στο φούρνο με φέτα και ντομάτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ πατάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Τηγανητές πατάτες: Δείτε πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο υγιεινές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη στραπατσάδα από τον Πέτρο Συρίγο