Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γρήγορο και αφράτο παγωτό γιαούρτι

Newsroom eleftherostypos.gr

Παγωτό γιαούρτι, εύκολο και γρήγορο, με την κρέμα γάλακτος να το κάνει αφράτο και τα φρούτα ακόμα πιο δροσερό! Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό με γιαούρτι από τον Πέτρο Συρίγο.

Υλικά

600 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 ml κρέμα γάλακτος 36%

Για το σιρόπι
230 γραμμ. ζάχαρη
100 ml γάλα πλήρες
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Διαδικασία

Καταψύξτε το μπολ που θα κάνετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.

Για το σιρόπι: Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε να ζεσταθεί.
Προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη, με το που λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα γιατί θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο.

Για το παγωτό: Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε σαντιγί. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το γιαούρτι και, όταν ενσωματωθεί, προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 3 ώρες χτυπάμε και πάλι με το σύρμα, συνολικά θα το χτυπήσουμε 2 φορές. Αφήνουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορο παγωτό σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Σορμπέ φράουλας από τον Πέτρο Συρίγο

Παγωτό: Πώς να το απολαύσεις χωρίς να φορτωθείς θερμίδες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Κορωνοϊός – Κίνα: Σοκ από την είδηση ότι βρέθηκε ιός σε παγωτό – Σφραγίστηκε εργοστάσιο, σε καραντίνα 1.600 υπάλληλοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Έχετε σκεφτεί πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το ληγμένο γιαούρτι;

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των «light» προϊόντων

Leonidas Kallidonis

Απαραίτητες τροφές στην εμμηνόπαυση

Leonidas Kallidonis

Κάντε ημερήσια αποτοξίνωση πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

5 διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι