ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες

Newsroom eleftherostypos.gr

Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες, το τέλειο πιάτο για το καλοκαίρι! Συνοδέψτε με σαλάτα της αρεσκείας σας και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

3 σπαλομπριζόλες από 500-600 γραμμ. η καθεμία
Αλάτι
Θυμάρι
Σκόρδο

Διαδικασία

Ζητάμε από τον χασάπη μας σπαλομπριζόλες 500-600 γραμμαρίων. Τις βγάζουμε από το ψυγείο, πριν τις ψήσουμε για 1 ώρα τουλάχιστον ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να μην είναι παγωμένες.

Κόβουμε σε 1-2 σημεία με το μαχαίρι γύρω γύρω στο μάτι της μπριζόλας, ώστε να μην μας γυρίσει στο ψήσιμο και να μείνει επίπεδη. Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο να κάψει καλά και λαδώνουμε με ένα χαρτί τις γραμμές στο τηγάνι μας.

Αλατίζουμε την μπριζόλα και ψήνουμε από 3 λεπτά σε κάθε μεριά. Το κρέας δεν θέλει πολλές φορές γύρισμα στο ψήσιμο γιατί σκληραίνει. Αν την θέλετε περισσότερο ψημένη, βάλτε στον φούρνο στους 220 και ψήστε για άλλο λίγο.

Tips

  • Όση ώρα ψήνουμε το κρέας, άλλη τόση ώρα θέλει ξεκούραση για να μην μας βγάλει υγρά και αίματα στο πιάτο όταν το κόψουμε.
  • Βγάλτε το κρέας τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου, πριν το ψήσετε.
  • Στο μοσχάρι συνήθως δεν μπαίνει λεμόνι και ρίγανη, μόνο στο χοιρινό.
  • Αν θέλετε όταν ψηθεί η μπριζόλα μπορείτε να βάλτε ένα κομματάκι βούτυρο και να το αφήσετε να λιώσει μόνο του, θα δημιουργηθεί ωραία σάλτσα.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπριζολάκια χοιρινά με μουστάρδα και πορτοκάλι

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινά μπριζολάκια με δεντρολίβανο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μαριναρισμένες μπριζόλες

Η συνταγή της ημέρας: Μπριζόλες με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου