ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτσα στρόμπολι με αλλαντικά και τυριά

Newsroom eleftherostypos.gr

Πίτσα στρόμπολι, μια υπέροχη, ιταλική συνταγή του Πέτρου Συρίγου. Είναι η πιο εύκολη και γευστική πίτσα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο ζύμης για πίτσα
10 φέτες καπνιστό χοιρινό
10 φέτες σαλάμι αέρος
10 φέτες πεπερόνι
10 φέτες μετσοβόνε
10 μοτσαρέλα
10 φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
400 ml σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

Ανοίγουμε τη συσκευασία. Βάζουμε ένα το φύλλο στον πάγκο εργασίας και το ανοίγουμε λίγο με τον πλαστή ώστε να μεγαλώσει. Στο κέντρο βάζουμε 100 ml ποσότητα από τη σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε 5 φέτες από τα αλλαντικά στη σειρά.

Έπειτα βάζουμε άλλα 100 ml σάλτσα και προσθέτουμε 5 φέτες από όλα τα τυριά στη σειρά και αυτά. Τέλος προσθέτουμε 5 φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό και μισή κουταλιά ρίγανη. Κόβουμε σε λωρίδες τις άκρες και κλείνουμε με τρόπο σταυρωτά σαν ψαροκόκαλο. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12-15 λεπτά.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά από τον Κυριάκο Μελά

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη πίτσα με ελιές του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες φούρνου με αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα ταψιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Φάτε σωστά… ακόμη και με delivery!

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των «light» προϊόντων

Leonidas Kallidonis

Σέρρες: Έκλεβε συστηματικά αλλαντικά και τυριά από εκεί που εργαζόταν: 20.000 η αξία τους

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κάντο όπως οι Ιταλοί – Αδυνατίστε με μακαρονάδες και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Ιταλική πίτσα με ρόκα και προσούτο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου