ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πανσετάκια χοιρινά γλασαρισμένα με bbq sauce

Newsroom eleftherostypos.gr

Πεντανόστιμα χοιρινά πανσετάκια, λουσμένα με την πιο υπέροχη bbq sauce που έχεις δοκιμάσεις ποτέ, για ένα μοναδικό μεσημεριανό! Ο Πέτρος Συρίγος, άλλωστε, είναι εγγύηση στις προτάσεις του.

Υλικά

10 πανσετάκια χοιρινά
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Για την bbq sauce
1 κεφάλι σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
350 γραμμ. καστανή ζάχαρη
250 ml χυμό ανανά
130 ml νερό
150 ml σάλτσα σόγιας
150 γραμμ. πολτό από ανανά (κονσέρβα)
Χυμό από ένα λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ουίσκι μπέρμπον
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή

Διαδικασία

Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας κόψει τα πανσετακια σε μέγεθος ένα δάχτυλο. Τα βάζουμε στον πάγκο μας και τα χτυπάμε λίγο με το χέρι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Βάζουμε ελαιόλαδο και τα περνάμε από το σχαροτήγανο μέχρι να ψηθούν.

Για την σάλτσα: Αρχικά ψήνουμε το σκόρδο. Κόβουμε ολόκληρο το κεφάλι σκόρδου λίγο από κάτω και λίγο από πάνω και το ανοίγουμε. Προσοχή! Δεν ανοίγουμε τελείως το σκόρδο, πρέπει να παραμείνουν οι σκελίδες πάνω του.

Στην συνέχεια, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Ψήνουμε στους 165 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε και το πιέζουμε να πάρουμε τον πολτό του. Ανακατέψτε τη μαύρη ζάχαρη, το χυμό ανανά, το νερό, και τη σάλτσα σόγιας μαζί σε μια κατσαρόλα και βράστε τα, όταν πάρει βράση μειώστε την ένταση σε πολύ χαμηλή και αφήστε την να σιγοβράζει.

Πιέστε τις πλευρές του σκόρδου έως ότου εμφανιστεί το ψητό σκόρδο σε μορφή πολτού. Μετρήστε 2 κουταλιές πολτό σκόρδου και βάλτε τον σε μια κατσαρόλα και ενσωματώστε στη σάλτσα με τα αλλά υλικά και την σόγια. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, την σκόνη από το κρεμμύδι, το ουίσκι bourbon, τον πολτό ανανά και το πιπέρι καγιέν στη σάλτσα.

Αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού κατά το ήμισυ και να είναι παχύς και σαν σιρόπι, 40 έως 50 λεπτά. Όταν ψηθούν τα πανσετακια περάστε με ένα πινέλο όσο είναι ζεστό με την σάλτσα. Η σάλτσα κρατιέται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και κρεμμυδάκι φρέσκο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Καλοκαιρινό χοιρινό κατσαρόλας με γιαούρτι και μουστάρδα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καραμελωμένη πανσέτα από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερό ψαρονέφρι με σος

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καραμελωμένη πανσέτα στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό λεμονάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Το νοστιμότερο σάντουιτς με χοιρινό που έχετε δοκιμάσει

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Χοιρινό εξοχικό στην λαδόκολλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου