Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα

Newsroom eleftherostypos.gr

Υπέροχο ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα που θα λατρέψετε! Είναι ζουμερό, τραγανό και πεντανόστιμο! Ό,τι χρειάζεσαι για ένα γρήγορο μεσημεριανό. Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

1 συσκευασία (2 τμχ) φύλλο σφολιάτας
400 γραμμ. ψημένο μαδημένο χοιρινό
3 μεγάλες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα από 5 μπαχαρικά (αλάτι, καπνιστή πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο, ζάχαρη)
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
200 γραμμ. γραβιέρα σε φέτες
Λίγο πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά της σούπας μαυροκούκι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και -όταν πάρει θερμοκρασία- προσθέτετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν και το σκόρδο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για 3 λεπτά και, όταν μαραθούν, πασπαλίζετε με τα 5 μπαχαρικά και σβήνετε το μείγμα με το χυμό από το μοσχολέμονο.

Προσθέτετε τα φύλλα του μαϊντανού και φρέσκου κόλιανδρου. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα επιπλέον υγρά του. Πασπαλίζετε ελαφρώς τον πάγκο με λίγο αλεύρι για να μη κολλήσει η σφολιάτα. Ανοίγετε το ένα φύλλο της ξεπαγωμένης σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και με ένα πλαστή την ανοίγετε ελαφρώς να γίνει επίπεδο και λεπτό.

Με ένα εργαλείο κόβετε παράλληλες λωρίδες (3 πόντους) κατά μήκος της σφολιάτας στα 2/3 της επιφάνειάς της, ενώ το 1/3 παραμένει ανέπαφο (εκεί θα απλώσετε την γέμιση). Στο 1/3 που είναι άκοπη η σφολιάτα, θα απλώσετ την γέμιση. Ξεκινάτε με το μαδημένο χοιρινό, βάζετε μια στρώση από 100 γρ..
Από πάνω βάζετε μια στρώση από τις πιπεριές και μετά 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα. Μετά βάζετε άλλη μια στρώση μαδημένο χοιρινό και τέλος 100 γρ. γραβιέρα σε φέτες.

Αλείφετε τις λωρίδες με λίγο νερό για να κολλήσουν. Ρολάρετε με την βοήθεια μια λαδόκολλας την σφολιάτα, ξεκινώντας από την μεριά της γέμισης και πηγαίνετε προς τις λωρίδες. Όταν φορμάρετε τη γεμιστή σφολιάτα, την βάζετε πάνω σε μια λαδόκολλα και μέσα σε ένα επίπεδο ταψί του φούρνου. Απλώνετε το μείγμα αυγού, πασπαλίζετε με το μαυροκούκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 -30 λεπτά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτα με κολοκύθι χωρίς φύλλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καλοκαιρινό χοιρινό κατσαρόλας με γιαούρτι και μουστάρδα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανσετάκια χοιρινά γλασαρισμένα με bbq sauce

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καραμελωμένη πανσέτα από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερό ψαρονέφρι με σος

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καραμελωμένη πανσέτα στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα με κιμά και κασέρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό λεμονάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Στριφτόπιτα με φέτα και μανούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου