ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Καραμελωμένη πανσέτα από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ας ξεκινήσει η εβδομάδα πεντανόστιμα, με αυτή την υπέροχη συνταγή για καραμελωμένη πανσέτα του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

1 χοιρινή πανσέτα 3 κιλά (χ. δέρμα, χ. κόκαλο)
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
½ κούπα ξίδι βαλσάμικο
½ κούπα κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας καπνιστό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
½ κούπα ελαιόλαδο

Διαδικασία

Αλατίζετε αρχικά την πανσέτα. Στη συνέχεια αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρετε την πανσέτα. Τυλίγετε καλά και βάζετε ή σε μια σακούλα ή σε ένα ταψί και σκεπάζετε, βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, βάζετε την πανσέτα σε ταψί με σχάρα και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο όλο το ταψί με τη σχάρα και την πανσέτα.

Βάζετε 2 κούπες νερό στο ταψί και ψήνετε. Ανά διαστήματα ελέγχετε μήπως χρειαστεί νερό το ταψί. Οταν ψηθεί, βγάζετε την καραμελωμένη πανσέτα, αφήνετε στον πάγκο να κρυώσει λίγο και τη βάζετε στον φούρνο να κρυώσει καλά, αλλιώς δεν πρόκειται να κοπεί σε ωραίες φέτες. Κόβετε σε φέτες και στη συνέχεια τις ψήνετε να πάρουν χρώμα στη σχάρα, στο σχαροτήγανο ή στο τηγάνι.

Ολα τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε μέχρι να δέσουν. Σερβίρετε την πανσέτα σε φέτες με τη σάλτσα από πάνω.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερό ψαρονέφρι με σος

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καραμελωμένη πανσέτα στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό λεμονάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Το νοστιμότερο σάντουιτς με χοιρινό που έχετε δοκιμάσει

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Χοιρινό εξοχικό στην λαδόκολλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανή πανσέτα από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινά μπριζοκάλαμα στο σπίτι

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό ψαρονέφρι για το ρεβεγιόν