ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Πικάντικα σουβλάκια κοτόπουλου

Newsroom eleftherostypos.gr

H συνταγή για το ινδικό σουβλάκι με κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο θα σας ξετρελάνει. Είναι πικάντικη, με αρωματική μαγιονέζα με κάρυ και ταιριάζει με σπυρωτό ρύζι μπασμάτι.


Υλικά

9 καλαμάκια κοτόπουλο από μπούτι χωρίς δέρμα
Για το μαρινάρισμα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξερό κρασί
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Αλάτι & πιπέρι
Λίγο πιπέρι Καγιέν ανάλογα με το ποσό καυτερό το θέλετε

Για την μαγιονέζα με κάρυ
1 βαζάκι μαγιονέζα 430 γραμμ.
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κιτρινόριζα (κουρκουμά)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξερό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (μόνο το πράσινο μέρος)

Διαδικασία

Σε ένα ταψί απλώνετε τα σουβλάκια. Πασπαλίζετε με τζίντζερ, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά. Περιχύνετε τα σουβλάκια με το λεμόνι, το κρασί και το ελαιόλαδο. Τα αλείφετε πολύ καλά και με τα χεριά σας, κάνετε μασάζ για λίγα λεπτά έτσι ώστε τα υλικά να πάνε παντού. Σκεπάζετε τα σουβλάκια με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα.

Σε αυτό το διάστημα θα κάνετε την μαγιονέζα με το κάρυ. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 3 λεπτά, προσθέτετε το κάρυ, το σκόρδο, το τζίντζερ που είναι σε σκόνη και τέλος το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για αλλά 2 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε λίγο νερό, όσο χρειάζεται, για να γίνει το μείγμα παχύρευστο. ΠερνάΤε το μείγμα του κάρυ από ένα σουρωτήρι και το ομογενοποιείτε με τη μαγιονέζα.

Ψήνετε τα ινδικά σουβλάκια του κοτόπουλου, για 5 λεπτά, σε σχαροτήγανο και στην συνέχεια τα βάζετε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-18 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.
Σερβίρετε τα ινδικά σουβλάκια του κοτόπουλου πάνω σε αχνιστό μπασμάτι ρύζι, με την μαγιονέζα κάρυ και πασπαλισμένα με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μπάμιες από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο αλα κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Το απόλυτο μπέργκερ κοτόπουλου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστό σνίτσελ ή αλλιώς Cordon bleu

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακό κοτόπουλο με πέτουρα

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο κοτόπουλο με κάρι και ντομάτα

Κοτόσουπα: Βάλσαμο στα κρυολογήματα του χειμώνα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου