ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Newsroom eleftherostypos.gr

Το τραπέζι της Κυριακής έχει πάντα αρώματα μαμάς και γιαγιάς! Τι καλύτερο από αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, λοιπόν!

Υλικά

300 γραμμ. ζάχαρη
1,5 κιλό αρνάκι μπούτι
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο γάλακτος + 40 γραμμ. + 50 γραμμ.
1 ματσάκι δενδρολίβανο
1/2 ματσάκι θυμάρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι & πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδου
1,5 κιλό πατάτες
500 ml χλιαρό νερό
1 κύβος ζωμού
Χοντρό αλάτι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Διαδικασία

Σε ένα ταψί βάζετε το αρνί και το χαράζετε σε 3 σημεία. Κόβετε το σκόρδο σε 3 κομμάτια και τα καρφώνετε εκεί όπου έχετε χαράξει. Αλείφετε με μια κουταλιά βούτυρο το αρνάκι και αλατοπιπερώνετε. Ψιλοκόβετε το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τον μαϊντανό και τα βάζετε σε ένα μπολάκι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο γάλακτος, τη μία κουταλιά μουστάρδα και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

Αλείφετε το μπούτι ομοιόμορφα με την πάστα που φτιάξατε. Σε ένα μπολ βάζετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα 50 γραμμ. βούτυρο. Προσθέτετε τις πατάτες στο ταψί με το αρνάκι. Διαλύετε το ζωμό στο χλιαρό νερό και το ρίχνετε και αυτό στο ταψί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μισή ώρα ξεσκέπαστο για να πάρει χρώμα. Μόλις το αρνάκι είναι έτοιμο, το βγάζετε από το ταψί και το σερβίρετε σε μία πιατέλα. Σπάτε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέσα στο ταψί. Σε ένα τηγάνι προσθέτετε λιωμένο βούτυρο γάλακτος, τις σπασμένες πατάτες, χοντρό αλάτι, μια σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σοτάρετε ελαφρώς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Υπογράφηκαν κορωνο-ενισχύσεις 24,2 εκατ. σε πέντε αγροτικά προϊόντα

Δημήτρης Ντόγκας

Λαχανικά: Ποια παχαίνουν σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι φρικασέ

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες σoτέ

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη και εύκολη πατατοσαλάτα της στιγμής

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι μπούτι γεμιστό με φέτα & πιπεριές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι

Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια σμυρναίικα από τον Πέτρο Συρίγο