ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα αμυγδάλου από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Η τούρτα αμυγδάλου είναι μια εύκολη συνταγή, που σε κάθε μπουκιά καταλαβαίνετε όλα τα αρώματα και τις νότες που σας προσφέρουν τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ο Πέτρος Συρίγος την γρήγορη και εύκολη συνταγή για την τούρτα αμυγδάλου όπως παλιά!

Υλικά

Για το παντεσπάνι
280 γραμμ. αμύγδαλα
8 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
180 γραμμ. ζάχαρη
120 γραμμ. αλεύρι

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1200 ml γάλα
200 γραμμ. ζάχαρη
1 βανίλια
40 γραμμ. αλεύρι
40 γραμμ. κόρν φλάουρ
6 κρόκοι αυγών
70 γραμμ. βούτυρο παγωμένο
100 γραμμ. αμύγδαλα

Για το σιρόπι
250 γραμμ. ζάχαρη
250 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ πικρομυγδαλο

Για το γαρνίρισμα
600 ml κρεμά γάλακτος 35 %
200 γραμμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμμ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα και καβουρδισμένα για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Για το παντεσπάνι: Βάζετε τα αμύγδαλα (με τη φλούδα) στο μούλτι και τα αλέθετε σε σκόνη. Χτυπάτε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, ρίχνοντας λίγη λίγη από την ζάχαρη, μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή και λεία μαρέγκα. Αφαιρείτε τον κάδο από το το μίξερ, ρίχνετε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και
ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα με μια μαρίζ. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 3 ταψάκια διαμέτρου 20 εκ..
Μοιράζετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε στους 180°C για 15′.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα στην εστία, σε μέτρια φωτιά, και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος, βάζετε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια  στην ζεστή κρέμα και ανακατεύετε. Βάζετε σε ένα μπολ και καλύπτετε με μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Έπειτα το βγάζετε και προσθέτετε τα αμύγδαλα που έχετε καβουρδίσει
και ψιλοκόψει καλά.

Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, το βάζετε στην φωτιά και με το που
λιώσει η ζάχαρη, αφαιρείτε και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Για το στήσιμο: Περνάτε με ένα πινέλο τα παντεσπάνια ελαφρώς. Βάζετε σε ένα δίσκο το πρώτο παντεσπάνι, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής, μετά το δεύτερο παντεσπάνι, την υπόλοιπη κρέμα, τέλος σκεπάζετε το γλυκό με το τρίτο παντεσπάνι. Βάζετε τον πύργο από τα παντεσπάνια στο ψυγείο για μια ώρα.

Για τη γαρνιτούρα: Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με ζάχαρη άχνη.
Γαρνίρετε την τούρτα σας με καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Χάστε βάρος χωρίς να σας λείψει η γλυκιά γεύση – Κι όμως γίνεται

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Αίγυπτος: Συνελήφθη ζαχαροπλάστισσα που παρασκεύαζε γλυκά με…άσεμνη διακόσμηση

Μαρίνα Μπενέκου

H συνταγή της ημέρας: Τράιφλ με μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Καραντίνα, χειμώνας και όρεξη για γλυκό! Τι προτείνει η ειδικός για να μην δείτε τη ζυγαριά να ανεβαίνει

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Ποιο παχαίνει λιγότερο

Η συνταγή της ημέρας: Ρυζόγαλο από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Δείτε τι παθαίνετε αν τρώτε γλυκά και ζάχαρη

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Πρωινό»: Η Νάνσυ Παραδεισανού φεύγει, ο Πέτρος Συρίγος έρχεται

Όσο τρώμε γλυκά… θέλουμε κι άλλα – Υπάρχει εξήγηση

Κατερίνα Θεοδωροπούλου