ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακός τηγανητός μπακαλιάρος

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπακαλιάρος τηγανητός, κλασσικό και αγαπημένο πιάτο που παραδοσιακά απολαμβάνουμε την 25η Μαρτίου! Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή.

Υλικά

1,5 κιλό μπακαλιάρο παστό φιλέτο χωρίς κόκκαλο
1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το πανάρισμα
Αλάτι & πιπέρι

Για το κουρκούτι

300 γραμμ. νερό
300 γραμμ. αλεύρι
330 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
18 γραμμ. μαγιά
30 γραμμ. ούζο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Λίγο αλάτι

Διαδικασία

Για να ξαλμυρίσετε τον μπακαλιάρο σας, βάλτε τα φιλέτα του σε ένα μπολ με 100 γραμμ. χοντρό αλάτι και προσθέστε μέχρι να σκεπαστούν κρύο νερό. Σκεπάστε με μια μεμβράνη.  Αν έχετε μια μέρα μόνο μπροστά σας, αλλάζετε κάθε 3 ώρες το νερό. Στραγγίζετε πολύ καλά το ψάρι σε απορροφητικό χαρτί.

Για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι .Αφήνετε εκτός ψυγείου καλυμμένο με μεμβράνη για 1 ώρα μέχρι να δουλέψει η μαγιά. Κόβετε το μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες και σε ένα ταψάκι βάζετε το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Αλευρώνετε το ψάρι.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το σπορέλαιο και το αφήνετε να φτάσει στους 180 βαθμούς. Περνάτε τα κομμάτια από το αλεύρι και μετά από το κουρκούτι και τηγανίζετε,βάζοντας τα σιγά σιγά στην κατσαρόλα μέχρι να χρυσαφίσουν γυρίζοντας τα και από τις δύο πλευρές. Τα κομμάτια μπακαλιάρου τα βγάζετε και τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Εντυπωσιακό βίντεο του ΥΠΕΞ: Εμβληματικά κτίρια και μνημεία σε όλο τον κόσμο που «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα

Ανδρέας Ντίνης

Το μήνυμα με νόημα του Ερντογάν στη Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου

Ανδρέας Ντίνης

Οι δαυλοί του 1821 φωτίζουν το δρόμο

Tinad

Επιτέλους! Αγαπήσαμε την πατρίδα μας…

Kon

25η Μαρτίου: Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Tinad

Αρβελέρ: Το 1821 μας έμαθε ότι είναι καλύτερα να πεθαίνω όρθιος παρά να ζω γονατιστός

Tinad

Τριντό για 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Σήμερα γιορτάζουμε με τους Έλληνες

Tinad

25η Μαρτίου: Ο Λευτέρης Λαζάρου αποκάλυψε τα μυστικά για το μενού που ετοίμασε για το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Μιχάλης Μάρδας

25η Μαρτίου: Γάλλος αστροναύτης τιμά την επέτειο της Ελλάδας με φωτογραφία από το διάστημα [εικόνες]

Μιχάλης Μάρδας