ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα οσπρίων με μυρωδικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Νόστιμη σαλάτα οσπρίων που συνδυάζει διαφορετικούς τύπους οσπρίων και λαχανικών, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θα δώσουν ένα αίσθημα δροσιάς!

Yλικά

60 γραμμ. ρεβίθια
100 γραμμ. φασόλια άσπρα
100 γραμμ. φακές
100 γραμμ. φασόλια μαυρομάτικα
2 πολύχρωμες πιπεριές
2 ντομάτες χωρίς σπόρια
1/2 κρεμμύδι
2 κρεμμύδια φρέσκα
2-3 αγγουράκια
Χυμός από 2 λεμόνια
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
10 γραμμ. τζίντζερ τριμμένο
Αλάτι & ελαιόλαδο
1 μαρούλι ή 1 ματσάκι ρόκα

Διαδικασία

Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τα άσπρα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα, τα βράζετε σε ξεχωριστά κατσαρολάκια μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τις φακές και τα μαυρομάτικα φασόλια σε ξεχωριστά κατσαρολάκια να βράσουν, για 30-40 λεπτά, αναλόγως το μέγεθος. Προσέχετε να μην λιώσουν.

Αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το τζίντζερ, αλάτι, ελαιόλαδο και το χυμό από λεμόνι και λάιμ. Σουρώνετε τα όσπρια και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρετε ανακατεύοντας με ρόκα ή μαρούλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Τα μυστικά της νηστείας – Τι πρέπει να προσέξετε αυτή την περίοδο

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη και εύκολη πατατοσαλάτα της στιγμής

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα οσπρίων για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ρόκα & σπανάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι & κόκκινα φασόλια

Η συνταγή της ημέρας: Μεσογειακή σαλάτα με φακές

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια κοτόπουλο με σαλάτα πλιγούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Υγιεινή και πανεύκολη σαλάτα με φασολάκια

Οι 4 κακές συνήθειες που μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένη πρόσληψή  πρωτεΐνης

Δημήτρης Ντόγκας