ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με μανιτάρια

Newsroom eleftherostypos.gr

Το πιο νόστιμο ριζότο με ποικιλία μανιταριών βρίσκεται σε αυτή την συνταγή! O Πέτρος Συρίγος εγγυάται ότι δεν θα έχετε φάει πιο νόστιμο ριζότο.

Υλικά

Για τα μανιτάρια
400 γραμμ. μανιτάρια λευκά στρογγυλά
250 γραμμ. portobello κομμένα σε κύβους
100 γραμμ. enoki καθαρισμένα από τις ρίζες τους
10 γραμμ. αποξηραμένο πορτσίνι ( σε σκόνη)
60 γραμμ. βούτυρο
Θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδου πολτοποιημένες
Αλάτι & πιπέρι

Για το ριζότο
15 γραμμ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκ. Σκόρδου πολτοποιημένη
1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
65 ml ξηρό λευκό κρασί
250 γραμμ. ρύζι arborio
1 λίτρο και 300 ml ζωμό κοτόπουλου

Για το τελείωμα
30 γραμμ. βούτυρο φρέσκο σε κύβους
120 γραμμ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Αλατοπίπερο

Διαδικασία

Για τα μανιτάρια: Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 20 γραμμ. βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, προσθέτετε τα λευκά μανιτάρια κομμένα στα 4 και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν αρκετά για 4 λεπτά. Προσθέτετε το μισό σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια τα αφαιρείτε και τα βάζετε δίπλα σε μια πιατέλα ή σε ένα μπολ. Επαναλαμβάνετε με τα πορτομπέλο μανιτάρια με την ίδια διαδικασία και τέλος με τα enoki και τα βάζετε και αυτά στο μπολ. Τα μανιτάρια πρέπει να τα σοτάρετε σε δόσεις γιατί αλλιώς δεν θα σατιριστούν, θα βράσουν. Τα σοτάρετε όλα τα αφήνετε στην άκρη και θα τα χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Για το ριζότο: Το μεγαλύτερο μυστικό στο ριζότο είναι ότι από την αρχή μέχρι το τέλος δεν πρέπει να σταματήσετε να ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα-κουτάλα. Στην ίδια κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε 2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα σοταρισμένα λευκά μανιτάρια και τα πορτομπέλο. Βάζετε το ζωμό λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς. Το μαγείρεμα του ριζότο είναι 18-20 λεπτά.

10 λεπτά πριν, στην μέση του μαγειρέματος, προσθέτετε τα μανιτάρια, φρέσκο θυμάρι που έχετε σοτάρει μέσα στο ρύζι. Όσο βάζετε ζωμό θα μαγειρεύεται το ριζότο, στα 18 λεπτά βγάζετε από την εστία την κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα-σπάτουλα συνεχώς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα μανιταριών με τυρί κρέμα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με γραβιέρα και σύγλινο Μάνης

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ανείπωτη τραγωδία στη Φλώρινα: Πέθανε ο μαθητής που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Μιχάλης Μάρδας

Φλώρινα: Μεταμόσχευση ήπατος για τον μαθητή που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος