ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ρολάκια κανταΐφι από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Σάββατο και είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό: ρολάκια κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης. Ο Πέτρος Συρίγος είναι εγγύηση.

Υλικά

500 γραμμ. φύλλο κανταΐφι
300 γραμμ. βούτυρο γάλακτος ή αιγοπρόβειο

Για την γέμιση
150 γραμμ. φιστίκι Αιγίνης
150 γραμμ. καρύδια
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο

Για το σιρόπι
600 γραμμ. ζάχαρη
400 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμόνι
2 φλούδες πορτοκάλι

Για το γαρνίρισμα
Φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Για το σιρόπι: Ξεκινήστε με το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέτρια και την βάζετε στην φωτιά. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, όταν πάρει βράση, μετράτε 5 λεπτά ακριβώς και στη συνέχεια αφαιρείτε από την φωτιά. Το σιρόπι πρέπει να κρυώσει τελείως όταν θα το χρησιμοποιήσετε.

Για το κανταΐφι: Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζετε το φιστίκι και τα καρύδια που τα έχετε χτυπήσει στο μπλέντερ. Στη συνέχεια βάζετε στο μπολ και την φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Ανοίγετε την συσκευασία με το κανταΐφι που το έχετε ξεπαγώσει και το ξάνετε. Το ξεμπερδεύετε δηλαδή με τα δάχτυλα και προσπαθείτε να το αφρατέψετε. Το χωρίζετε στα δυο και σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα το ένα από τα δυο.

Το άλλο το χωρίζετε σε 10 κομμάτια και τα απλώνετε στον πάγκο. Θα φτιάξετε στο σύνολο 20 κανταϊφάκια. Παίρνετε στο χέρι σας ή απλώνετε στον πάγκο τα κομμάτια που έχετε διαχωρίσει από το κανταΐφι, βουτυρώνετε με ένα πινέλο το καθένα ξεχωριστά και βάζετε 1 κ.τ.σ από την γέμιση. Τυλίγετε-ρολάρετε προσεκτικά στην χούφτα σας ή στον πάγκο, προσέχοντας αυτά που εξέχουν να τα διπλώνετε στο κέντρο εσωτερικά.

Φτιάχνετε όλα τα ρολάκια σας και βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Ξεχωρίζετε στο ταψάκι το ένα κανταΐφι από το άλλο και ό,τι βούτυρο σας έχεις περισσέψει το ρίχνετε πάνω από τα κανταϊφάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά ή 1 ½ ώρα αναλόγως τον φούρνο. Tο κανταΐφι πρέπει να είναι χρυσό από πάνω. Τέλος βγάζετε από τον φούρνο και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο καυτό κανταΐφι και αφήνετε 30 λεπτά να απορροφήσει το σιρόπι. Γαρνίρετε με τριμμένο φιστίκι και παγωτό βανίλια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος και αρωματικός σπιτικός χαλβάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Γλυκό χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και θερμίδες – Θα ξετρελαθείτε

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακός μπακλαβάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό και αφράτο σάμαλι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κρεμ μπρουλέ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκή καρυδόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας με παγωτό

H συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος χαλβάς από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερό γλυκό με σπιτικό ζελέ δαμάσκηνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου