ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος και αρωματικός σπιτικός χαλβάς

Newsroom eleftherostypos.gr

Χαλβάς σιμιγδαλένιος… Ένα παραδοσιακό γλύκισμα που με λίγα υλικά μπορεί να γεμίσει αρώματα στο σπίτι σας.


Υλικά

2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. λάδι
2,5 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. σταφίδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Διαδικασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα καίτε το λάδι και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και την σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα.

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και ρίχνετε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Τον σερβίρετε σε μπολ ή τον βάζετε σε φόρμα του κέικ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ρολάκια κανταΐφι από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Καθαρά Δευτέρα: Τι να φάμε και τι να αποφύγουμε

Γλυκό χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και θερμίδες – Θα ξετρελαθείτε

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακός μπακλαβάς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό και αφράτο σάμαλι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κρεμ μπρουλέ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκή καρυδόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας με παγωτό

H συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος χαλβάς από τον Πέτρο Συρίγο