Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η συνταγή για σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας από τον Πέτρο Συρίγο. Είναι από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων!

Υλικά

600 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αυγό
1 ντομάτα
1 σκ. σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Αλεύρι για το πανάρισμα

Για την σάλτσα ντομάτας
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
60 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
300 γραμμ. ντομάτα κον κασέ
300 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλα
1 κύβο λαχανικών
4 κουταλιές της σούπας βασιλικό φρέσκο

Για τα ζυμαρικά
700 γραμμ. σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο

Διαδικασία

Τρίβετε τα κρεμμύδια στο μούλτι, τις ντομάτες στον τρίφτη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αβγό, το τριμμένο σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτετε στο μπολ.

Βάζετε στο μούλτι το μπαγιάτικο ψωμί και το προσθέτετε κι αυτό στο μπολ και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά τα υλικά και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα περνάτε από αλεύρι και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο ή σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, 2-3 λεπτά. Βάζετε σε χαρτί να στραγγίσουν.

Για την σάλτσα ντομάτας: Σε ένα κατσαρολάκι φαρδύ βάζετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον πελτέ, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα κον κασέ και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του βασιλικό) και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Το ιδανικό είναι να περάσετε την σάλτσα από σίτα, για να μην έχει κομματάκια. Προσθέτετε ψιλοκομμένο τον βασιλικό.

Βάζετε τα κεφτεδάκια στην σάλτσα ντομάτας και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Για τα ζυμαρικά: Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στην συσκευασία γράφει πόσα λεπτά θέλουν βράσιμο. Να τα βράσετε 2 λεπτά λιγότερα, από αυτό που λέει η συσκευασία. Σουρώνετε, βάζετε στην κατσαρόλα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα ζυμαρικά.

Για το στήσιμο: Αν θέλετε βάζετε τα μακαρόνια στην σάλτσα ή αλλιώς στο κάθε πιάτο τα ζυμαρικά, από πάνω τα κεφτεδάκια με την σάλτσα ντομάτας και αν θέλετε τυρί τριμμένο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο αφράτα κεφτεδάκια του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Pasta alla Norma από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τρίχρωμα λαχανικά

H συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια φούρνου σε αρωματική σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με σουτζουκάκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια σμυρναίικα από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη καρμπονάρα σε 10 λεπτά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές