ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο κοτόπουλο με κάρι και ντομάτα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος σας δίνει την τέλεια συνταγή για να απογειώσετε το κοτόπουλο. Φιλέτο κοτόπουλο με κάρι και ντομάτα ταιριάζει μοναδικά με ρυζάκι.

Υλικά

1 μέτριο ολόκληρο στήθος κοτόπουλου
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού κάρι
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
1 φλιτζ. ζωμό κότας
1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζ. γιαούρτι πλήρες
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια-μπουκίτσες και τις αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε στο βούτυρο το κοτόπουλο μέχρι να θωρακισθεί από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτετε το κάρι και το αλεύρι, ανακατεύετε για 2 λεπτά περίπου και ρίχνετε τον ζωμό και τον χυμό ντομάτας.

Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά και προσθέτετε το γιαούρτι αφού το έχετε ανακατέψει καλά. Ανακατεύετε για λίγο ακόμη και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε με ρυζάκι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο αλα κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Το απόλυτο μπέργκερ κοτόπουλου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστό σνίτσελ ή αλλιώς Cordon bleu

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακό κοτόπουλο με πέτουρα

Κοτόσουπα: Βάλσαμο στα κρυολογήματα του χειμώνα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τελικά η ντομάτα αδυνατίζει ή παχαίνει; Η ειδικός απαντά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι κοτόπουλο στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου