ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι φρικασέ

Newsroom eleftherostypos.gr

Το αρνάκι φρικασέ με αυγολέμονο είναι από τα πιάτα που χωρίς δεύτερη σκέψη σας θυμίζουν τα φαγητά της γιαγιάς! Δείτε τη συνταγή του Πέτρου Συρίγου για το πεντανόστιμο, εύκολο και παραδοσιακό αρνάκι φρικασέ.


Υλικά

1 κιλό αρνάκι μπούτι χωρίς το κόκκαλο μαζί με την νεφραμιά του, περίπου στα 1.300 γραμμ.
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι μεγάλο λευκό (ξερό) ψιλοκομμένο
60 ml λευκό κρασί
3 μαρούλια (καρδιές)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Αλάτι & πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 κροκοί αυγών
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν φλάουρ

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι. Τεμαχίζετε το αρνάκι σε κομμάτια των 5 εκατοστών. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο γάλακτος (2 κ.σ) και τσιγαρίζετε το κρέας μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζετε τα κομμάτια από το τσιγαρισμένο αρνάκι σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Στο ίδιο βούτυρο με δυνατή φωτιά βάζετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 2 λεπτά να μαραθούν καλά. Σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι και το τσιγαρισμένο αρνάκι. Μετά από λίγο, προσθέτετε τον κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ενάμιση λίτρο χλιαρού νερού.

Όταν το φαγητό κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα. Μετά από 1 ώρα ελέγχετε αν έχει ψηθεί το κρέας με ένα πιρούνι. Μόλις το κρέας έχει ψηθεί, το βάζετε όλο από την μια μεριά της κατσαρόλας και στην άλλη βάζετε τα μαρούλια κομμένα. Δεν ανακατεύετε αλλά μόνο κουνάτε την κατσαρόλα.

Μετά από 20 λεπτά, ελέγχετε αν τα κοτσάνια από τις καρδιές του μαρουλιού είναι μαλακά και ψημένα. Προσθέτετε τον άνηθο και κουνάτε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού. Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε καλά. Στύβετε τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε και πάλι.

Με μια κουτάλα παίρνετε ζωμό από το φαγητό και το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αυγών, μετά την τρίτη κουταλιά ζωμού αδειάζετε στο φαγητό και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού.

Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να δέσει εκτός φωτιάς για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με λίγες φούντες από άνηθο από πάνω και με μια φέτα λεμονιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι μπούτι γεμιστό με φέτα & πιπεριές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πάσχα με αρνάκι μπούτι στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Σφαγή» στην τιμή του αρνιού – Στα 4 ευρώ το κιλό κυμαίνεται η τιμή του

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Τσικνίστε με παϊδάκια αρνίσια στη λαδόκολλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβετσάκι με αρνί

admin

H συνταγή της ημέρας: Μπούτι αρνί γεμιστό με κάστανο

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα φρικασέ με κρέας

Η συνταγή της ημέρας: Αρνί πατούδο από τη Νάξο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου