ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με λουκάνικο και ντοματίνια

Newsroom eleftherostypos.gr

Λιγκουίνι με λουκάνικο, πέστο ψητής πιπεριάς και ντοματίνια δια χειρός Αλέξανδρου Παπανδρέου! Ο αγαπημένος σεφ έχει την καλύτερη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

500 γραμμ. λιγκουίνι
3 λουκάνικα με μανούρι και ελιά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
20 ντοματίνια πολύχρωμα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
100 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα ρίγανη ψιλοκομμένη

Για το πέστο ψητής πιπεριάς
8 πιπεριές Φλωρίνης
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο καυτερό
50 γραμμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
Ξύσμα  από1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
80 γραμμ.μανούρι
10 λιαστές ντομάτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις πιπεριές Φλωρίνης, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσει η πέτσα τους. Όταν οι πιπεριές Φλωρίνης είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρείτε την πέτσα μαζί με τα σπόρια τους.

Σε ένα μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το πέστο ψητής πιπεριάς, τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, το καυτερό μπούκοβο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το μανούρι, τις λιαστές τομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή πέστο.

Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente. Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με μανούρι και ελιά σε φέτες, ψιλοκόβετε την πράσινη πιπεριά και τα ντοματίνια στην μέση.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Σοτάρετε τις φέτες λουκάνικου για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα και να βγάζουν τα αρώματα τους. Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά μαζί με την κάπαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για αλλά 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το πέστο ψητής πιπεριάς, σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε καλά.

Σουρώνετε τα λιγκουίνι, τα τοποθετείτε απευθείας στο τηγάνι μαζί με τα πολύχρωμα τοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα. Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική μακαρονόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη μακαρονάδα έτοιμη σε 10′

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Πόση ποσότητα ζυμαρικών πρέπει να τρώτε για να μην παχύνετε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κιμά και μείγμα τυριών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη μακαρονάδα με bucatini και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με σουτζουκάκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με κρέμα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

Η συνταγή της ημέρας: Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι

Η συνταγή της ημέρας: Πένες ογκρατέν με αλλαντικά