ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με μοσχαρίσιο συκώτι

Newsroom eleftherostypos.gr

Η τηγανιά με μοσχαρίσιο συκώτι του Πέτρου Συρίγου είναι μια καταπληκτική συνταγή, που θα κάνεις κι εκείνους που δεν αγαπούν το συκώτι… να το λατρέψουν.

Υλικά

600 γραμμ. συκώτι νεαρού μόσχου καθαρισμένο
300 ml ηλιέλαιο
200 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
150 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κύβο βοδινό (διαλυμένο σε 70 ml νερό)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Διαδικασία

Κόβετε το συκώτι σε κομμάτια σαν ένα μεγάλο ζάρι (χοντρό καρεδάκι). Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ηλιέλαιο για 2 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και, όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το συκώτι και σοτάρετε για 2 λεπτά.

Σβήνετε με το λεμόνι και προσθέτετε τον ζωμό. Αφήνετε να πάρει βράση και να χυλώσει η σάλτσα σας, αλατοπιερώνετε και τέλος πασπαλίζετε με ρίγανη. Σερβίρετε με καψαλισμένο ψωμάκι με ελαιόλαδο και ρίγανη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Συμπληρώνοντας τα 50 με… συμπληρώματα διατροφής

Leonidas Kallidonis

Διαχείριση του διαβήτη, με… τηλεκοντρόλ!

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με τραγανό πατατάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τα συμπληρώματα διατροφής που έχουν ανάγκη οι 50ρηδες

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά κοτόπουλου από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με πράσο από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Συκώτι στη σχάρα από τον Πέτρο Συρίγο