ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικές αλμυρές και γλυκές βάφλες

Newsroom eleftherostypos.gr

Εύκολες βάφλες, γρήγορες και νόστιμες στο σπίτι, από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αλμυρές βάφλες σαν πιτσάκια αλλά και γλυκιές με πραλίνα και φράουλα! Ιδανικές συνταγές για πάρτι, μαραθώνιο Netflix ή απλώς όταν λιγουρεύεστε κάτι λαχταριστό και εύκολο…

Υλικά

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύετε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύετε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.

Βουτυρώνετε τη βαφλιέρα, την οποία έχετε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνετε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνετε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρερε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας! Φυσικά μπορείτε και με τσένταρ και αλλαντικά για αλμυρό αποτέλεσμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια βραχάκια με ξηρούς καρπούς

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Αυτές οι τροφές προκαλούν ακμή και σας κάνουν να βγάζετε σπυράκια

Δύσκολοι λεκέδες σοκολάτας; Μπορείτε να τους βγάλετε πανεύκολα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτη πλεξούδα σοκολάτας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με κατσικάκι γάλακτος και μυζήθρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κιμά και μείγμα τυριών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Διπλό κέικ σοκολάτας με γλάσο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Πώς να διατηρήσετε σωστά τα τυριά στο ψυγείο

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο σοκολατένια pancakes

Κατερίνα Θεοδωροπούλου