ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινά μπριζοκάλαμα στο σπίτι

Newsroom eleftherostypos.gr

Το πιο εύκολο και γευστικό BBQ που έχετε κάνει ποτέ, θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια και τους φίλους! Γι’ αυτό ακολουθήστε τη συνταγή του Πέτρου Συρίγου για χοιρινά μπριζοκάλαμα…

Υλικά

1500 γραμμ. χοιρινό λαιμό

Αλάτι, πιπέρι

Πάπρικα

2 σκελίδες σκόρδο

Θυμάρι

Διαδικασία

Ζητάτε από τον χασάπη χοιρινό λαιμό. Να σας το κόψει σε φέτες, πάχους 1 1/2 δάχτυλο, να το χτυπήσει με το σφυρί ή να το περάσει από τη μηχανή του σνίτσελ. Αυτό θα σας μαλακώσει το κρέας.

Έπειτα το κόβετε σε λωρίδες και μετά κάθετα, ώστε να πάρετε μικρές μπουκιές πλατιές. Έπειτα του κάνετε μια μαρινάδα, βάζοντας τα σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο, θυμάρι. Το αφήνετε αν μπορείτε για 1 μέρα ολόκληρη στο ψυγείο. Θα σας μαλακώσει αρκετά το κρέας. Τα περνάτε από τα ξυλάκια και ψήνετε στο BBQ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό ψαρονέφρι για το ρεβεγιόν

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό μπούτι με σάλτσα μπάρμπεκιου

Ταϊβάν: «Πόλεμος» με…εντόσθια χοιρινού ξέσπασε στο κοινοβούλιο με αφορμή νέο νόμο [βίντεο]

Μαρίνα Μπενέκου

Η συνταγή της ημέρας: Μπριζολάκια χοιρινά με μουστάρδα και πορτοκάλι

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με σέλινο και γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινή τηγανιά με τραγανό πατατάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μαριναρισμένες μπριζόλες

Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένο χοιρινό από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο