ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Newsroom eleftherostypos.gr

H εβδομάδα ξεκινά νόστιμα, με τον Πέτρο Συρίγο να μαγειρεύει λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα.

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια
700 γραμμ. σπανάκι
1 κρεμμύδι λευκό
1 πράσο
300 γραμμ. μανιτάρια
400 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
200 γραμμ. έμενταλ τριμμένο
250 γραμμ. γραβιέρα αλμυρή τριμμένη
Μαϊντανός
Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

Πλένετε καλά το σπανάκι και το ακουμπάτε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει το νερό. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε σε δόσεις το σπανάκι, σοτάρετε για λίγο ίσα να μαλακώσει και να πέσει ο όγκος του και αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτετε ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό και ανακατεύετε. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα ταψί ή πυρέξ απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε μία στρώση λαζάνια να καλύπτουν τον πάτο του ταψιού.

Από πάνω απλώνετε σάλτσα ντομάτας και ρίχνετε διάσπαρτα λίγη ποσότητα σπανάκι, μανιτάρια και τυριά. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με τα ίδια υλικά. Στην τελευταία στρώση, βάζετε πάνω από τα λαζάνια σάλτσα ντομάτας και μπόλικη μοτσαρέλα. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ποιες τροφές μας προφυλάσσουν από ιούς και μικρόβια

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ρόκα & σπανάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Κάντο όπως οι Ιταλοί – Αδυνατίστε με μακαρονάδες και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και μοτσαρέλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ο υπερπολύτιμος Σίδηρος

Leonidas Kallidonis

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα ζυμαρικών με πένες και κατίκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με λίγες θερμίδες και χαμηλούς υδατάνθρακες

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα