ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια κοτόπουλο με σαλάτα πλιγούρι

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπιφτέκια κοτόπουλο με σαλάτα πλιγούρι από τον Πέτρο Συρίγο. Μια κλασική συνταγή για να ετοιμάσετε πεντανόστιμα μπιφτέκια με μια ελαφριά σαλάτα. Ιδανική επιλογή για ένα γεύμα σας μέσα στην εβδομάδα για το σπίτι.

Υλικά

500 γραμμ. κοτόπουλο κιμά από μπούτι και στήθος
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ασπράδι αυγού
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 ½ πιπεριά πράσινη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ή άνηθο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & λευκό πιπέρι

Για το πλιγούρι
300 γραμμ. πλιγούρι
300 ml νερό
2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
100 γραμμ. ζωμό κοτόπουλο (κύβος διαλυμένος σε ζεστό νερό)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 μέτριο κολοκύθι σε κύβους
4 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 καρότο σε κύβους
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
Ρίγανη, μαϊντανός
Φρέσκο κρεμμύδι

Διαδικασία

Βάζετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το σχοινόπρασο στο μούλτι και τα χτυπάτε (όχι να λιώσουν). Σε ένα τηγάνι βάζετε 1 κ.τ.σ βούτυρο και 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε τα υλικά που ψιλοκόψατε, μέχρι να φύγουν τα υγρά, περίπου 2 λεπτά.

Στον κάδο του μίξερ βάζετε τον κιμά, την φρυγανιά, το ασπράδι, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το βάζετε στο μίξερ με το φτερό και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τα υλικά από το τηγάνι και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να δέσει το μείγμα.

Πλάθετε μπιφτέκια γύρω στα 80 γραμμ., ώστε να ψηθούν γρήγορα, αλείφετε με ηλιέλαιο και ψήνετε σε σχαροτήγανο ή τηγάνι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Για το πλιγούρι: Βάζετε το πλιγούρι να βράσει, ίδια ποσότητα νερό, ίδια ποσότητα πλιγούρι, δεν αλατίζετε. Όταν πάρει βράση, αφαιρείτε από την φωτιά, σκεπάζετε με μεμβράνη ή με μια πετσέτα καλά και αφήνετε για 1 ώρα. Έπειτα με ένα πιρούνι ανακατεύετε και το πλιγούρι είναι έτοιμο.

Το αφήνετε στον πάγκο, ανάμεσα σε 2 πετσέτες έως ότου το χρησιμοποιήσετε. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα λαχανικά σας. Πρώτα το κρεμμύδι ,σκόρδο και έπειτα τα υπόλοιπα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το πλιγούρι και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μυρωδικά. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι μπασμάτι

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές κοτομπουκιές στο φούρνο

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη και εύκολη πατατοσαλάτα της στιγμής

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα οσπρίων για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ρόκα & σπανάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με γέμιση για το γιορτινό τραπέζι

Κάντε ημερήσια αποτοξίνωση πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με κοτόπουλο, ανθότυρο και μπέικον

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου