ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Πανεύκολος χαλβάς από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Είναι από τα γλυκά που έχουν συνδεθεί τόσο με την περίοδο της νηστείας, όσο και με τα οικογενειακά τραπέζια. Ο Πέτρος Συρίγος, σήμερα, μας φτιάχνει την πιο εύκολη εκδοχή του χαλβά.

Υλικά

1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 3 μεγάλα πορτοκάλια
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

Διαδικασία

Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό, την κανέλα, σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε. Όταν θα ξεκινήσει να κοχλάζει, βράζετε για 10 λεπτά. Κατεβάζετε από την φωτιά το σιρόπι και προσθέτετε τον χυμό από τα πορτοκάλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Σοτάρετε το σιμιγδάλι στο ηλιέλαιο σε χαμηλή φωτιά και μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.  Προσθέτετε το κουκουνάρι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε με μεγάλη προσοχή το κρύο σιρόπι στο σοταρισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Το βάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και, όταν κρυώσει, το αναποδογυρίζετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκή καρυδόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας με παγωτό

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερό γλυκό με σπιτικό ζελέ δαμάσκηνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ένα καλοκαιρινό γλυκό με κρέμα τυριού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ καραμέλας από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα

Η συνταγή της ημέρας: Μηλόπιτα στο τηγάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς με φράουλες και μπανάνα

H συνταγή της ημέρας: Μους γιαουρτιού από τον Τάσο Αντωνίου