Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο νουά με πατάτες

Newsroom eleftherostypos.gr

Μοσχαρίσιο νουά στην κλασική του εκδοχή, το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε με πεντανόστιμες πατατούλες baby!

Υλικά

1.200 γραμμ. ολόκληρο νουά από μοσχαράκι γάλακτος
5 σκελίδες σκόρδου μέτριες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50 γραμμ. βούτυρο
2 μεγάλα λευκά ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
5 φλιτζ. ζωμός κρέατος
2 καρότα μεγάλα κομμένα σε κυβάκια
2 – 3 φύλλα δάφνης
4 κλωνάρια σέλερυ
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
2 λεμόνια στυμμένα σε χυμό
100 γραμμ. βούτυρο για το δέσιμο της σάλτσας
½ κιλό πατάτες baby
Αλάτι & πιπέρι
Μαϊντανός

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Το χαράζετε σε 5 διαφορετικά σημεία το νουά και βάζετε τις σκελίδες του σκόρδου. Σοτάρετε το κρέας στο λάδι με το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα, από όλες τις πλευρές για να «θωρακιστεί» και να κρατήσει του χυμούς του, και όταν ροδίσει το βγάζετε εκτός και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερυ. Αφήνετε για 2 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτετε το νουά, τη δάφνη, το φρέσκο θυμάρι, το ζωμό κρέατος, τόσο που να καλύψει το νουά.

Βράζετε για 20 λεπτά τις πατάτες baby και τις κόβετε στη μέση, θα τις χρειαστείτε στο τελείωμα του φαγητού. Βάζετε στον φούρνο με καπάκι για 1 ώρα και 45 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι ρίχνετε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, τις βρασμένες baby πατάτες και αφήνετε για άλλα 15 λεπτά περίπου χωρίς καπάκι, έτσι ώστε να δέσει ελαφρώς η σάλτσα με τις πατάτες.

Βγάζετε από τον φούρνο, σουρώνετε την σάλτσα και την ξαναβράζετε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να δέσει καλά την τελειώνετε με το βούτυρο χτυπώντας με ένα σύρμα για να γυαλίσει. Σερβίρετε σε πιατέλα κομμένο σε φέτες. Συνοδεύετε με πατάτες baby και περιχύνετε το νουά με την σάλτσα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαράκι με κριθαράκι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Η καλύτερη σκεπαστή από τορτίγια με μοσχαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο… σκέτο γλύκισμα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Noodles με μοσχάρι και ανάμεικτα λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Κρεατόσουπα από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαράκι με κριθαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι λεμονάτο με πολίτικο ρύζι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου