ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ιταλική πίτσα με ρόκα και προσούτο

Newsroom eleftherostypos.gr

Πίτσα με προσούτο και ρόκα, σε ιταλική ζύμη, για απίθανα αποτελέσματα! Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και θα δείτε πόσο εύκολα και απλά θα ετοιμάσετε την πίτσα σας στο σπίτι, για ένα χαλαρό βράδυ με ταινία στο σπίτι.

Υλικά

Για τη ζύμη
375 γραμμ. νερό χλιαρό
375 γραμμ. παραδοσιακό αλεύρι
250 γραμμ. αλεύρι πολυτελείας λευκό 55%
125 αλεύρι ζυμωτό
½ φακελάκι μαγιά ξηρή (13γραμμ.)
38 γραμμ. ηλιέλαιο
35 γραμμ. εβαπορέ γάλα
15 γραμμ. ζάχαρη
12 γραμμ. αλάτι

Για τη γέμιση
300 γραμμ. γκούντα
300 γραμμ. μοτσαρέλα
300 γραμμ. τσένταρ
2 ντομάτες σε φέτες
½ ματσάκι ρόκα
100 γραμμ. προσούτο

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Βάζετε ένα ποτηράκι από το νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μια μπασίνα και την αφήνετε να δουλέψει. Ανακατεύετε όλα τα άλευρα με το αλάτι και, όταν είναι έτοιμη η μαγιά (θα έχει αφρίσει), βάζετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε πολύ καλά πάνω στον πάγκο.

Αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια βάζετε αλεύρι στον πάγκο μας, χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 200 γραμμ. και ανοίγετε με τη βοήθεια του αλευριού.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί που έχετε λαδώσει από κάτω και βάζετε τα τυριά και την ντομάτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 12 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο. Αν θέλετε, ρίχνετε και κομμάτια ρόκας και προσούτο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτσα στρόμπολι με αλλαντικά και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά από τον Κυριάκο Μελά

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη πίτσα με ελιές του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα ταψιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Φάτε σωστά… ακόμη και με delivery!

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με κρέμα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

Κάντο όπως οι Ιταλοί – Αδυνατίστε με μακαρονάδες και τυριά

Κι όμως! Με αυτή την πίτσα θα δείτε τη ζυγαριά να κατεβαίνει

H συνταγή της ημέρας: Μίνι πιτσάκια της στιγμής