ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ιταλική πίτσα με ρόκα και προσούτο

Newsroom eleftherostypos.gr

Πίτσα με προσούτο και ρόκα, σε ιταλική ζύμη, για απίθανα αποτελέσματα! Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και θα δείτε πόσο εύκολα και απλά θα ετοιμάσετε την πίτσα σας στο σπίτι, για ένα χαλαρό βράδυ με ταινία στο σπίτι.

Υλικά

Για τη ζύμη
375 γραμμ. νερό χλιαρό
375 γραμμ. παραδοσιακό αλεύρι
250 γραμμ. αλεύρι πολυτελείας λευκό 55%
125 αλεύρι ζυμωτό
½ φακελάκι μαγιά ξηρή (13γραμμ.)
38 γραμμ. ηλιέλαιο
35 γραμμ. εβαπορέ γάλα
15 γραμμ. ζάχαρη
12 γραμμ. αλάτι

Για τη γέμιση
300 γραμμ. γκούντα
300 γραμμ. μοτσαρέλα
300 γραμμ. τσένταρ
2 ντομάτες σε φέτες
½ ματσάκι ρόκα
100 γραμμ. προσούτο

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Βάζετε ένα ποτηράκι από το νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μια μπασίνα και την αφήνετε να δουλέψει. Ανακατεύετε όλα τα άλευρα με το αλάτι και, όταν είναι έτοιμη η μαγιά (θα έχει αφρίσει), βάζετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε πολύ καλά πάνω στον πάγκο.

Αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια βάζετε αλεύρι στον πάγκο μας, χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 200 γραμμ. και ανοίγετε με τη βοήθεια του αλευριού.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί που έχετε λαδώσει από κάτω και βάζετε τα τυριά και την ντομάτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 12 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο. Αν θέλετε, ρίχνετε και κομμάτια ρόκας και προσούτο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κι όμως! Με αυτή την πίτσα θα δείτε τη ζυγαριά να κατεβαίνει

H συνταγή της ημέρας: Μίνι πιτσάκια της στιγμής

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα με μπέικον και ψητά αυγά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Γρήγορη πίτσα με ελάχιστα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά και ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Ψωμάκια μοτσαρέλας από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με τρία τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη πίτσα μαργαρίτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου