ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Καγιανάς παραδοσιακός με σύγκλινο Μάνης

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο καγιανάς, αυτό το υπέροχο παραδοσιακό πιάτο, σε μια πεντανόστιμη εκδοχή με σύγκλινο Μάνης. Μια γρήγορη και ευκολή συνταγή με υπέροχα υλικά και απίθανες μυρωδιές, από τον Πέτρο Συρίγο.

Υλικά

6 αυγά
5 ντοματες ώριμες τριμμένες χωρίς την φλούδα
200 γραμμ. σύγκλινο Μάνης σε κυβάκια
150 γραμμ. φέτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & μαύρο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το σύγκλινο. Ανακατεύετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και προσθέτετε τις ντομάτες. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε τη σάλτσα, περίπου για 6-8 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Σπάζετε τα αυγά σε ένα μπολ, τα χτυπάτε πολύ ελαφρά και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη, λίγο αλάτι (ή καθόλου αν η φέτα είναι αλμυρή) και πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ψήνετε μέχρι να πήξουν τα αβγά. Στο τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πένες ογκρατέν με αλλαντικά

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα με μπέικον και ψητά αυγά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά benedict με σάλτσα από τον Πέτρο Συρίγο

H συνταγή της ημέρας: Στραπατσάδα με ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Φωλιές αυγών σε ψωμάκι από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά γεμιστά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Προσοχή στα αυγά: Αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

George Michaelides

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με κόκκινη σάλτσα και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου