ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτα για σουβλάκι

Newsroom eleftherostypos.gr

Πίτες για σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε σπιτικές πίτες για να συνοδεύστε με σπιτικά σουβλάκια, τζατζίκι ή τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες!

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
330 γραμμ. νερό στους 40 βαθμούς
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Διαδικασία

Σε κανάτα αναμειγνύετε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για περίπου 10 λεπτά. Σε μπολ βάζετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύετε με το αλάτι.

Ρίχνετε την ενεργοποιημένη μαγιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Συνεχίζετε την ανάμειξη με τα χέρια, μέχρι να έχετε μια σφιχτή και δεμένη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί, για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.

Αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρετε εκεί το φουσκωμένο ζυμάρι. Ζυμώνετε με τα χέρια και φτιάχνετε ένα ρολό με τη ζύμη. Κόβετε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια ίσου πάχους. Ρολάρετε τα κομμάτια ζύμης στον πάγκο. Ανοίγετε σε στρογγυλά πιτάκια, τα οποία πλαταίνετε με τα χέρια. Με τον πλάστη λεπταίνετε το πάχος της ζύμης.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζετε μέσα το πρώτο πιτάκι. Τρυπάτε με πιρούνι την επιφάνεια της πίτας. Μετά από περίπου 3-4 λεπτά, γυρίζετε την πίτα από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλες τις πίτες. Σερβίρετε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια με ντομάτα, κρεμμύδι, σπιτικά σουβλάκια, τυροκαυτερή ή τζατζίκι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ακριβό μου… σουβλάκι – Που οφείλεται η αύξηση της τιμής του

Μιχάλης Μάρδας

Έξυπνα tips για να φάτε, χωρίς άγχος, σουβλάκι και καρμπονάρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το απόλυτο tip: Τι να πίνετε μετά το σουβλάκι για να μην παχύνετε!

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Βίντεο: Υπάλληλος σουβλατζίδικου στη Μύκονο έσωσε πελάτισσά του από πνιγμό

Μιχάλης Μάρδας

Η μάχη του γύρου: Στα μαχαίρια οι ελληνικές οργανώσεις κρέατος για την πιστοποίηση

Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την πιθανότητα «τραστ» στην τιμή στο σουβλάκι

Μιχάλης Μάρδας

Το σουβλάκι ενώνει όλη την Ελλάδα – Τι θα κάνουν οι επιχειρηματίες για την αύξηση που προκάλεσε σοκ

Μιχάλης Μάρδας